ipler ilmeklere can katar, örgü dostlukları güçlendirir, el işleri ise nesilleri birbirine bağlar.

20140703

bir çeşit mesajlar falan


fesleğenleri budadım tepelerinden.baş ucuma koydum.mis gibi kokuyorlar. 


biberleri de topladım.bu biberleri tatlı diye almıştık ama nasıl bir acısı var tarif edemem kesinlikle.


bu menekşeler bana inat kıştan beri hayatta kalmayı başardılar.bitlenmişlerdi, ilaca boğdum onları.bir kenara attım falan.söküp atmaya kalktım vazgeçtim.baktım kendilerine gelmişler.şimdi çok sevişiyoruz.



bu güzellik ilerleyen zamanlarda dev bir yatak örtüsü olacak.tabi bu annemin marifetli ellerinden.biraz zor ve uğraştırıcı gibi geliyor bana.ben de ögrenmek istiyorum tabi ((: en yakın zamanda.


bugün nerde ve ne zaman satın aldığımı hatırlamadığım bu kitabı aldım elime ve 186. sayfasını açtım.bana şöyle dedi:

"hayat senin için önceden hazırlanmış değildir. sen yarattığın hayatı yaşarsın,  ona ne koyarsan onu alırsın. önce ona anlam katmak zorundasın.ona renk, müzik ve şiir katmalısın.ancak o zaman yaşıyor olursun."

2 yorum:

  1. Urla pazarından iki saksı biber alıp buralara taşıdım kaç ay önce, "Aaa abla tatlı tabi yav!" gazlarıyla. Henüz bir biberin tamamını yiyebilen olmadı, bayağı nükleer biberler. Kızarmalarını bekleyip kurutuyorum. Yani kurutuyorum falan deyince gözünün önüne metrelerce ipe dizili biber gelmesin, 30 santim ipte 4 adet biber kuruyor şu anda, raptiyeyle duvara astım. Görenler fotoğrafını çekip gülerek kaçıyor mutfaktan :D

    YanıtlaSil
  2. ((: her bir yorumun ayrı gülümsetti yüzümü. bibercilere artık şüpheyle bakıyorum ben de.izmir de karacaağaç diye bir köy var.organik pazarı dünyaca ünlüymüş hatta ben çok geç keşfetmiştim.orda da kandırmışlardı bizi tatlı diye.
    bizimkiler de bir acı ki atmaya da kıyamayıp günlere bölerek yiyoruz.
    tek seferde yiyen çıkarsa ödül falan vereceğiz ((:

    YanıtlaSil