ipler ilmeklere can katar, örgü dostlukları güçlendirir, el işleri ise nesilleri birbirine bağlar.

20140621

bulut yaptık


bizim pamuklardan bulut yapma aktivitemiz beş dakika sürebildi.minik sincap hiç ilgilenmedi pamukla, elişi kağıdıyla falan.bu gibi durumlarda biraz hayal kırıklığı yaşıyorum aslında. ama esnek anne olmak lazım.bu aktivite stik yapıştırıcının kapağını pencereden aşağı atmasıyla bitmiş oldu.

sonra bizim sincap boyalarla oynamak istedi ve parmak boyasına geçtik yeniden.bugün yapacağımız şeyden hoşlanacak mı bilmiyorum ((:

2 yorum:

  1. Merhaba Madam Sardunya, iki yaş çocuğuna aktivite bulmak konusunda yardımcı olabilecek bir ipucu verebilirim. Şu anda resim çizmenin "iz bırakma" aşamasında. Yani, tabii ki bardak çardak çizmesini beklemediğinizi biliyorum ama iz bırakan ne varsa ilgisini çekecektir, o bakımdan söyledim. Aklıma patates baskısı geliyor mesela. Ya da ip baskısı (bir parça ipi veya yün parçasını boyaya bulayıp bir kağıdın arasına S biçiminde yerleştirip kağıdı katlamak) ipi iki ucundan tutup ona çektirirseniz, o sırada siz de kağıda bastırırsanız, ipin ucundaki boya kağıda bulaşır. (güvenlik: uzun iplere dikkat edin, kaşla göz arası boynuna dolayabilir). İri lego parçalarını boyaya bastırıp kağıda izini çıkartabilirsiniz. Varsa balonlu naylon parçaları (ambalaj için kulllanılan). Aklıma ilk etapta bunlar geliyor. Sonra işin eğlenceli ve yaratıcı tarafı başka neler iz bırakabilir diye araştırmak. Ama elinin baskısını zor aldıysanız bu saydıklarım daha da zor olabilir.

    YanıtlaSil
  2. merhaba sevgili küçük joe,

    değerli yorum ve önerilerin için çok teşekkür ederim.bu konuda gerçekten yardım ve yeni yeni bilgilere ihtiyacım var.sosyal medya, bloglar bu konuda fazlasıyla yardımcı evet hatta bununla alakalı bir kitap da edindim yakın zamanda ama aktiviteleri yaş gruplarına göre ayırmamışlar.aklım karışık anlayacağın ((:

    tekrar teşekkür ederim.en yakın zamanda bunları da deneyeceğiz paylaşırım sonucunu.her zaman da tavsiyelere açığım.

    ((:

    YanıtlaSil